Sunday, 21 October 2012

Panduan Penjagaan Bibir 3

 Assalamualaikum.

Bibir juga adalah aset penting bagi seseorang wanita. Bibir mempunyai lapisan yang nipis berbanding kulit muka. Oleh itu anda tidak harus mengabaikan penjagaannya dan sentiasa dibersihkan.

Disini terdapat beberapa panduan atau petua yang telah dikongsikan oleh beberapa blogger untuk penjagaan bibir ini. Selamat mencuba.

Link

Panduan penjagaan bibir


 
i. Sapukan salap bibir mengandungi pelindung matahari sebelum memakai gincu atau gincu mengandungi SPF ketika melakukan aktiviti di luar rumah. Penjagaan yang baik dan sering diberi rawatan, kulit bibir berwarna kemerahan, lebih lembut, dan lembap. Kesannya, bibir akan lebih sihat, menarik dan seksi serta berwarna merah jambu serta semulajadi.
 
ii. Sebelum tidur sapukan madu lebah pada bibir untuk mendapatkan bibir yang kemerah-merahan dan kekal lembap sepanjang hari.
 
iii .Elakkan menggit, menjilat dan menyapu dengan lidah kerana ini hanya akan membuatkan bibir kering.
 
iv. Hanya dengan sapuan pengilat bibir, bibir sudah tampak cantik menawan. Sekiranya anda berasakan bentuk bibir kurang sempurna, jangan berasa rendah diri.
 
v. Untuk mendapatkan bibir yang seksi, bukanlah sesukar mana, hanya teknik solekan yang perlu dipelajari dan warna gincu yang tepat. Walaupun hasilnya sementara, ia pasti memuaskan hati dan memukau mata yang memandang. 

Lihat entry seterusnya untuk panduan bibir yang lain.

0 comments:

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates